10 tweedehands zonnebrillen die je nu kan kopen

Zonnebrillen! Op een of andere manier heb ik het idee dat ik niet de enige was met een zonnebrillen-verzameling toen ik 16 was. Er hing zelfs een waslijn in mijn kamer met al mijn 5 euro H&M-brillen. Pilotenbrillen met paarse glazen, spiegelende glazen en zelfs eentje met ‘diamantjes’ op de glazen in de vorm van een hartje. Rode, roze, blauwe monturen, ik had het allemaal. Niet dat ze iets deden qua bescherming, maar vooral leuk als accessoire.

Een zonnebril is voor mij nog steeds een belangrijk accessoire maar wil vooral dat ie mij beschermt. Niet alleen wanneer ik brak ben en geen zin heb in mascara, maar vooral wanneer de zon schijnt. Wel zo handig. Als je een bril met goede bescherming wil, kan je het beste kiezen voor een bril uit categorie 3 of categorie 4. Dat je er doorheen kijkt en geen verschil ziet met hoe je normaal de wereld ziet.

Inmiddels heb ik er nog maar eentje en deze is toe aan vervanging. Geen goedkope wegwerp-brilletjes meer voor mij dus ik ben op zoek gegaan naar tweedehands zonnebrillen. En ik neem je natuurlijk mee in mijn zoektocht! Komen ze:

GANNI – €130.00
TOM FORD – €165.00
STELLA MCCARTNEY – €108.00
DOLCE & GABBANA – €82.00
RAY-BAN – €68.00
TOM FORD – €215.00
CELINE – €256.00
STELLA MCCARTNEY – €173.00
GUCCI – €310.00
MIU MIU– €140.00

Alle beelden die zijn gebruikt, zijn eigendom van de benoemde webshop of het merk. 
Hoofdafbeelding door Michael Haslim via Unsplash

Share this post