online tweedehands kleding kopen

Online tweedehands kleding kopen

Samen met achtduizend anderen heb ik afgesproken om de hele zomer niets nieuws te kopen. Hopelijk doe jij ook mee met Slow Fashion Season! Gedurende drie maanden ga ik niets nieuws kopen. Dat wil zeggen dat je wel vintage en tweedehands kleding mag kopen, maar waar kan je online tweedehands kleding kopen? Ik zet mijn favoriete plekken voor je klaar.

United Wardrobe

Deze kent iedereen inmiddels wel en is opgezet door drie Nederlandse jongens. UW staat echt Bomvol met tweedehands kleding, je kan hier prima merkkleding vinden maar ook items van H&M of Zara. Er staat zo ontzettend veel op, hier ga je zeker scoren.

Vinted

De reclames van Vinted kan je niet hebben gemist! Het werkt hetzelfde als United Wardrobe en je zal dan ook vaak dezelfde items op beide apps/websites terugvinden. Op Vinted is het voor verkopers gratis om iets te verkopen, maar moet de koper servicekosten betalen, klein verschil dus.

Marktplaats

Marktplaats is natuurlijk enorm! Van auto’s tot tassen en van banken tot jassen. Hier kan je (naar mijn mening) niet ‘lekker’ shoppen en een beetje rondstruinen, want je komt echt van alles tegen. Maar als je naar iets specifieks op zoek bent, sla Marktplaats dan zeker niet over.

ASOS Marketplace

Eerlijk is eerlijk, ik heb er zelf nog nooit iets gekocht. Heel veel kan ik er daarom niet over zeggen, hij staat in ieder geval op mijn lijstje en ik blijf af en toe gewoon kijken.

Vestiaire Collective

Vestiaire Collective is een Franse website waar je tweedehands designerkleding kan shoppen. Je kan lekker rondstruinen, sorteren op merk of maat en wat ook handig is (!), je kan aangeven dat het vanuit Nederland aangeboden moet zijn. Dan word je in ieder geval niet overrompeld door hoge verzendkosten.

Designer Vintage

De Nederlandse versie van Vestiaire Collective. Wanneer iets op Designer Vintage wordt geplaatst, wordt dit door het team van DV gecontroleerd op echtheid aan de hand van foto’s. Een veilige plek om mooie investeringen te doen. Want hey, zo’n Chanel-tas is echt voor altijd (en wordt alleen maar meer waard).

The Next Closet

Ook van Nederlandse bodem! Op deze website vind je belachelijk veel tweedehands designer kleding. Ook hier nooit eerder iets gekocht maar mocht je op zoek zijn naar een designer item, gebruik dan vooral de filters.

Salon Heleen Hülsmann

Bij Heleen Hülsmann shop je ook tweedehandse designer kleding. Een heerlijke overzichtelijke site waar je echt regelmatig op de ‘Just Landed’-pagina wil kijken. Helaas kan je hier niet filteren op maat dus je kan soms verliefd worden op een item en enorm teleurgesteld worden. De collectie is wel de moeite waard om van top tot teen te bekijken.

Instagram

Op Instagram kan je ontzettend veel tweedehands kleding shoppen. Eerder heb ik mijn favoriete accounts al voor je op een rijtje gezet.

PHOTO CREDITS – Het Vintage PakOnur Bahçıvancılar via Unsplash

Share this post