slow fashion season

Doe mee aan Slow Fashion Season

In mijn vorige artikel had ik al uitgelegd dat wanneer je een aanpassing wil doen in je leven(sstijl), je dit het beste met kleine stapjes kan doen. Opeens besluiten nooit meer fast fashion te kopen, is een te grote stap. Meedoen aan Slow Fashion Season daarentegen niet.

Wat is Slow Fashion Season?

Tijdens Slow Fashion Season ga je de uitdaging aan om drie maanden lang niets nieuws te kopen. Dit duurt van 21 juni tot en met 21 september. Je mag dus wel tweedehands kleding kopen, kleding ruilen en kleding vermaken. Alleen geen nieuwe kleding kopen. Dat valt dus allemaal best wel mee.

Zelf heb ik twee keer eerder meegedaan. De eerste keer is het mij de hele periode gelukt om niets nieuws te kopen. Ik was die drie maanden wel fervent gebruiker van United Wardrobe. De tweede keer heb ik toch een paar sneakers gekocht die ik destijds per se wilde hebben. Inmiddels heb ik ze weer kunnen verkopen want de liefde bleek van korte duur. In ieder geval, vol goede moed doe ik dit jaar weer mee en ik zou het heel leuk vinden als jij ook meedoet.

Waarom meedoen?

Door mee te doen met Slow Fashion Season kom jij erachter wat je écht nodig hebt, je wordt creatiever met de kleding die je al hebt én je zult zien dat er tweedehands ook heel veel moois te vinden is.

Als 25.000 mensen deelnemen, besparen we ongeveer 750 miljoen liter water en 2,5 miljoen kilogram CO2-uitstoot. Bovendien laten we zien dat we verandering willen zien in de mode-industrie.

Meld je aan!

Schrijf je hier in en doe mee! Gedurende Slow Fashion Season zal ik tips blijven geven hoe je bewuster kan shoppen en ik zal mijn favorieten van tweedehands kleding-sites delen.

Tot slot: je krijgt geen straf als het je niet lukt, wel een duim omhoog als je het probeert.

Photo by Bianca Bauza on Unsplash

Share this post